Тобто апарат, який дає змогу найбільш якісно й водночас малотравматично обстежувати судини серця. Та, відповідно, забезпечувати належну допомогу, зокрема й при інфаркті міокарда.

Установку вартістю вісім з половиною мільйонів гривень придбали за кошти з державного бюджету. Однак такі витрати, на переконання фахівців, окупляться сторицею. Надто з огляду на те, що лікарня обслуговує один із чотирьох укрупнених районів області. Його мешканців із гострими серцевими проблемами раніше доводилося транспортувати за півтори-дві сотні кілометрів до медичних закладів обласного центру...

А тепер з’явилася можливість вкладатися у часові обмеження так званого терапевтичного вікна навіть у найскладніших випадках. А значить, забезпечувати не просто виживання, а саме одужання пацієнта, його повернення до повноцінного життя. Робитимуть це, звісно, висококваліфіковані фахівці. Опанувати нове для них обладнання місцевим лікарям і медсестрам допомагали і продовжують допомагати їхні колеги з Полтави та Києва.

Водночас, за словами заступника директора лікарні Андрія Хорошковатого, в заклад працевлаштовано інтервенційного кардіолога з Краматорська, котрий має п’ятирічний стаж роботи за фахом. Він та медсестра, котра також обслуговуватиме ангіограф, уже пройшли стажування на базі обласного кардіоваскулярного центру.

Відповідне навчання завершують й інші кардіологи відділення. Все те дасть змогу після роботи апарата в тестовому режимі налагодити постійну високоспеціалізовану допомогу пацієнтам без жодних зволікань.

Полтавська область.

Фото з сайту обласної військової адміністрації.