Зокрема, у тамтешньому інклюзивно-ресурсному центрі з’явилися сучасні сенсорна кімната та кімната лікувальної фізкультури. Їх облаштували за фінансового сприяння Міжнародної організації з міграції та уряду Канади й організаційної підтримки проєкту полтавською благодійною організацією «Світло надії».

Обидва згадані осередки реабілітації та оздоровлення неабияк сприятимуть психоемоційному розвантаженню дітей, зміцненню опорно-рухового апарату малечі, профілактиці травм чи захворювань. Адже тут є тактичні модулі й масажні доріжки, реабілітаційні блоки, велотренажери, шведські гірки та ще багато корисного обладнання й спортивного інвентарю.

Усе те допоможе забезпечувати якісними корекційно-розвивальними послугами місцевих дітлахів, а також малечу з родин внутрішньо переміщених осіб. Зрештою, у громаді мають на меті охопити інклюзивною освітою всіх дітей, які цього потребують.

На сьогодні їх у Котельві та довколишніх селах налічується сім десятків. Можливості для ефективних занять і тренінгів із такими дітками саме на базі інклюзивно-ресурсного центру громади тепер істотно збільшилися. Тим паче, що тут з ними працюватимуть висококваліфіковані фахівці, котрі мають неабиякий досвід такої роботи, зокрема, й в інших закладах.

Полтавська область.