Його ветеран удостоєний за мужність у боях і вірність українському народу. Рідний край і свою державу Богдан Тонкошкур пішов захищати від російських окупантів та їхніх найманців ще у квітні 2015 року. На той час чоловіку виповнилося 43. У зоні АТО/ООС воював у складі 93-ї окремої механізованої бригади. Тоді в бою під Мар’їнкою внаслідок мінометного обстрілу дістав поранення та контузію. Це спричинило інвалідність другої групи.

Та вже 24 лютого 2022 року, тобто одразу після повномасштабного вторгнення рашистів, Богдан Тонкошкур прибув у Кременчуцький районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки, щоб знову стати у стрій захисників України. Спершу його зарахували до місцевого батальйону територіальної оборони, а потім у складі 45-го окремого стрілецького батальйону разом із побратимами громив ворога на Донецькому напрямку.

У липні 2022-го неподалік Авдіївки сержант Тонкошкур за відсутності офіцера взяв на себе обов’язки командира на взводному опорному пункті. Тоді саме завдяки вмілому керівництву підлеглими й особистій хоробрості провідника та його побратимів атаки ворога було відбито. А через кілька місяців біля селища Новобахмутівка під час ворожого артилерійського обстрілу Богдан Тонкошкур дістав ще одну контузію, забиття суглобів і поранення ноги осколком снаряда...

Після тривалого лікування навесні 2023 року його звільнили з військової служби за станом здоров’я. Але й удома ветерану спокій, як то кажуть, тільки сниться. Тепер він допомагає побратимам із рідного батальйону та інших підрозділів ЗСУ вже як волонтер. Тож, вручаючи Богдану Тонкошкуру «Золотий хрест», начальники районних військової адміністрації і ТЦК та СП Олег Лєднік і Мирослав Волков подякували йому за минулі звитяги в боях і сьогоднішню активну діяльність задля нашої спільної Перемоги над лютим ворогом.

Полтавська область.

Фото зі сторінки обласного ТЦК та СП у Фейсбуці.