Член бюджетного парламентського комітету та ТСК Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів, співголова міжфракційного об’єднання «Взаємодія» Михайло Лаба взяв участь у засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану.

Спільно з народними депутатами України, представниками Мінекономіки, керівництвом АРМА, галузевих асоціацій, профспілок, Національної академії наук України, експертами вели мову про реалізацію державної політики пріоритизації українського виробника. Своїми думками обмінялися також представники Антикризового штабу стійкості економіки та УСПП. Обговорили реалізацію економічної ініціативи Президента «Зроблено в Україні» і спільну заяву Кабміну та бізнес-асоціацій. Визначено пріоритети держави.

«Це лише частина роботи, спрямованої на зміцнення вітчизняної економіки та пожвавлення виробництва», — констатує народний депутат України. Також Михайло Лаба бере участь у розробці та ухваленні законодавства щодо підтримки індустріальних парків. Спільно з колегами-депутатами з ТСК з питань захисту прав інвесторів акцент робиться на розвитку ефективного діалогу держави і підприємців та недопущення тиску на бізнес і створення йому штучних перешкод.

М. Лаба додає, що прискорений розвиток виробництва — це податки і нові робочі місця, а отже, і кошти на зміцнення обороноздатності та наближення Перемоги.

«Від наших сконсолідованих дій залежить економічна стійкість України в період війни і повоєнного розвитку. Це наша обороноздатність, повернення українських біженців додому, збереження людського капіталу, підвищення платоспроможності внутрішнього ринку», — наводить слова президента УСПП, голови Антикризового штабу Анатолія Кінаха Михайло Лаба.

Закарпатська область.