Сьогодні серед країн Глобального Півдня позиція Нью-Делі має високий авторитет, а, отже, на часі заручитися її підтримкою. Адже нині Індія, на жаль, продовжує співпрацювати з рф.

«Наше завдання — передати Нью-Делі просте послання. Коли ви вирішите співпрацювати з росією, будь ласка, знайте, що червоною лінією для України є фінансування російської військової машини», — наголосив глава МЗС.

Він також заявив, що співпраця між Індією та росією багато в чому ґрунтується на радянській спадщині. «Це не та спадщина, яка зберігатиметься століттями. Це спадщина, яка випаровується», — зазначив міністр.

Натомість, за словами Кулеби, Україна має намір зміцнити зв’язки з Індією. Він наголосив, що обидві країни виграють від розширення торгових та технологічних зв’язків.

У Нью-Делі Дмитро Кулеба провів низку двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії Субраманьямом Джайшанкаром (на знімку). 

Очільники зовнішньополітичних відомств провели засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці. 

Глава МЗС України також зустрівся з представниками неурядових організацій, аналітичних центрів та журналістами.

Фото зі сторінки Субраманьяма Джайшанкара в соцмережі Х.