15 травня 2024 року в продовження роботи саміту Голів комітетів у форматі «Люблінський трикутник» учасники делегацій Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки провели роботу у Київській області та відвідали м. Буча, м. Ірпінь, м. Гостомель та Міжнародний аеропорт «Антонов».

Провели зустріч з міським Головою міста Буча Київської області Анатолієм Федоруком. Він зазначив, що місто Буча має місто-побратима у Литовській Республіці — місто Паланга. Представник литовської делегації, обраний депутат з міста Паланги та член Комітету з економіки Сейму Литовської Республіки Міндаугас Скрітулскас зазначив, що партнерські відносини між Бучею та містом Паланга тривають вже десять років і з кожним роком взаємовідносини міст лише покращуються.

Водночас учасники зустрічі мали можливість провести відеорозмову з мером міста Паланга Шарунасом Ваіткусом, який запевнив у подальшій підтримці та співпраці.

Парламентарії обговорили особливості роботи Українського Парламенту в умовах війни, важливість роботи з Європейською Комісією в рамках скринінгу українського законодавства на відповідність нормам Європейського Союзу та досягнення Комітету з питань аграрної та земельної політики в роботі над євроінтеграційними законопроектами.

Також під час візиту до м. Буча, м. Ірпінь, м. Гостомель та Міжнародного аеропорту «Антонов» литовські колеги наглядно мали змогу побачити вражаючі наслідки російської збройної агресії проти України та фотосвідчення усіх жахів, які ворог чинив у цих містах протягом 38 днів у лютому-березні 2022 року.

Литовські колеги розуміють, що цивілізований демократичний світ має об’єднатись з Україною у протистоянні безпідставній терористичній агресії росії.

У заході взяли участь Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, заступник Голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський, Секретар Комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, керівник секретаріату Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Старинець, Голова Комітету з економіки Сейму Литовської Республіки Казіс Старкявічюс, члени Комітету з економіки Сейму Литовської Республіки Міндаугас Скрітулскас, Йонас Пінскус, Вікторас Фьодоровас, член Комітету у справах села Сейму Литовської Республіки Кестутіс Мажейка, радник Комітету у справах села Сейму Литовської Республіки Роландас Юкнявічюс, голова Литовської сільськогосподарської ради Ігнас Гофманас, Комерційний аташе в Україні Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулявічюс, міський голова міста Буча Київської області Анатолій Федорук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.