Насамперед Олександр Корнієнко поінформував про плани Верховної Ради України та закони, які перебувають у фокусі уваги, зокрема, щодо реформи публічного врядування. 

Сторони детально обговорили законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад — вже зроблені та наступні кроки. 

Також Перший віцеспікер розповів про проголосований за основу законопроєкт, який спрямований на стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування у реалізації програм і проєктів міжнародної технічної допомоги й транскордонного співробітництва. «Він дозволятиме забезпечувати належну оплату праці працівникам, хто братиме участь у роботі», — зауважив Олександр Корнієнко.

Водночас співрозмовники порушили питання реформи оплати праці та Закону про публічні консультації. Перший заступник Голови Верховної Ради України відзначив важливість підвищення спроможностей українських спеціалістів — залучення якісних кадрів для реалізації проєктів євроінтеграції.

Насамкінець Олександр Корнієнко висловив вдячність за предметний діалог. 

До складу делегації входять народні депутати України: Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Григорій Мамка, заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Павлюк, заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, представниця Президента України у Парламенті Галина Михайлюк, голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Комітету з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький, голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Комітету з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов, голова підкомітету з питань кримінального процесуального законодавства та оперативно-розшукової діяльності Комітету з питань правоохоронної діяльності Юлія Яцик, член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Куницький, членкиня Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова, член Комітету з питань правоохоронної діяльності Володимир Захарченко. 

ДОВІДКОВО

13-14 червня 2024 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває у Французькій Республіці (м. Париж) з ознайомчим візитом до штаб-квартири ОЕСР, у зв’язку із проведенням засідання Робочої групи ОЕСР з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях (WGB), у якій запланована безпосередня участь.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України