Про це розповіла народна депутатка, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики парламентського Комітету з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

«Діти наших захисників та захисниць, а також діти загиблих героїв зможуть відпочити за кордоном. Такі домовленості є з Польщею, Угорщиною, Румунією, Італією, Грецією. Нещодавно діти захисників із Вінниці відвідали Францію, діти з Сумщини поїхали до Німеччини, а діти з Волині — до Бельгії. Завдяки спільним зусиллям і держави, і місцевої влади, і благодійних фондів, і міжнародних організацій усі категорії дітей отримують можливість відпочити й оздоровитися», — наголосила народна депутатка.

Вона додала, що сьогодні в Україні впроваджено різні програми відпочинку й оздоровлення дітей, зокрема за фінансової підтримки держави, регіонів та органів місцевого самоврядування.

«Другий рік поспіль діє державна програма «єОздоровлення», що спрямована на підтримку дітей з багатодітних сімей, малозабезпечених родин, дітей з інвалідністю. За нею один із батьків дитини віком від 6 до 18 років може отримати від держави 15980 грн і витратити ці кошти на оздоровлення дитини. Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей захисників і захисниць діють додаткові програми, за якими також можна отримати окрему путівку», — зазначила парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua