Цього сезону в Харківській області працюватимуть лише три цукрові заводи з восьми вцілілих. Раніше тут діяло півтора десятка цукроварень. Генеральний директор асоціації «Харківцукор» Юрій Ільченко заявив, що підприємствами області на сьогодні виготовлено трохи більше 5 тис. тонн солодких кристалів, тоді як торік цей показник був у десять разів вищим. Заводам невигідно виготовляти цукор, тому існує його надлишок і ціна на нього впала нижче собівартості. Тому цукрових буряків в області посіяли лише 12 тисячах гектарів за норми в 30 тисяч, заявив Ільченко. І зазначив, що прогнозований урожай у регіоні становить 420—430 тис. т буряків, а виробництво цукру — 51—52 тис. тонн. Враховуючи цукор, що залишився непроданим з минулого року, його дефіциту не очікується.