Діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради визнано однією з найбільш доступних та відкритих для громадян відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Цю інформацію було оприлюднено у Хмельницькому, де наприкінці минулого тижня відбулася відкрита дискусія «За прозору місцеву владу», організована Інститутом політичної освіти за сприяння міжнародного фонду «Відродження». Від Івано-Франківського міськвиконкому участь у заході взяли посадовці Богдан Питель та Станіслав Козлов.
Інститутом політичної освіти реалізовується проект «Статут громади — основа правового забезпечення доступу до публічної інформації на місцевому рівні». Важливу роль у процесі реалізації проекту приділено відповідності місцевих нормативно-правових документів (Регламентів міських рад та виконавчих комітетів міських рад) реальній практиці та чинному законодавству, реалізації доступу ЗМІ та громадян до публічної інформації.
Експерти визнали, що мешканці міста мають можливість бути присутніми під час засідань виконавчого комітету міської ради, на пленарних засіданнях сесій міськради, а на офіційних сайтах завжди можна ознайомитися з проектами та уже прийнятими рішеннями міської влади. Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради вчасно та сповна відповідає на всі запити щодо доступу до публічної інформації, які надійшли від фізичних та юридичних осіб.
Івано-Франківськ.