Позачергова сесія Рівненської обласної ради розглянула звіт про виконання обласного бюджету за минулий рік та внесла зміни до цьогорічного.
— Зміни до обласного бюджету на нинішній рік депутати зробили на клопотання колективу Комунального закладу «Рівненський обласний перинатальний центр», — каже голова Рівненської ОДА, депутат Рівненської обласної ради Василь Берташ (на знімку). — Адже заклад будувався на умовах співфінансування з державного та обласного бюджетів. Держава свої зобов’язання виконала, тож і область повинна виконати свої.
— Тим паче, що ми маємо для цього всі можливості, — долучається до розмови начальник головного фінансового управління Рівненської ОДА Людмила Кушнер, доповідач з обох питань на сесії. — Виконання обласного бюджету за 2012 рік становить 101,7 відсотка, перевиконання — 5,5 мільйона гривень. Власні доходи торік, порівнюючи з 2011 роком, зросли на 42 мільйони гривень. З державного бюджету нам надходили трансферти і соціального, й інвестиційного спрямування. Перші використані у повному обсязі.
— Однак у зв’язку з непроплатою казначейством наприкінці року деяких платіжних доручень виникла кредиторська заборгованість як по загальному, так і по спеціальному фондах, — продовжила Людмила Кушнер. — Але я хочу підкреслити, що бюджет 2012-го мав в основному соціальне спрямування, і в кінці року не було жодної гривні заборгованості у заробітній платі, енергоносіях і соціальних виплатах. Тому ми в контексті того, що склалася кредиторська заборгованість як по загальному, так і по спеціальному фондах, винесли на сесію обласної ради питання про внесення змін до обласного бюджету, щоб погасити всю кредиторську заборгованість, яка склалася на 1 січня 2013 року. Крім того, залишки коштів у сумі 7,2 мільйона гривень і 8 мільйонів гривень поточних надходжень до бюджету передбачається спрямувати на завершення робіт по Комунальному закладу «Рівненський обласний перинатальний центр». За це проголосували депутати. На мою думку, це правильне рішення, адже ми у такий спосіб зможемо виконати свої зобов’язання перед надавачами послуг, робіт, що торік надавалися і перед якими виникла кредиторська заборгованість.
 
Рівне.