Депутати Львівської міськради за останні два роки здійснили 35 закордонних поїздок. Найчастіше кордон пересікав заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів — 21 раз. Географія поїздок — Польща, Німеччина, Італія, Грузія, Австрія.
Проведений Львівським прес-клубом аналіз свідчить, що більшість поїздок фінансувалося за рахунок приймаючої сторони. Торік за запланованих 160 тисяч гривень у бюджеті депутати використали лише 65 тисяч, а цьогоріч — лише 6 тисяч гривень.
Міський голова Львова Андрій Садовий за неповні два роки вісім разів побував за кордоном. Географія його відряджень цікавіша — Китай, Фінляндія, Ізраїль та країни Європи.
У Лондоні міський голова ознайомлювався з підготовкою до Євро-2012, у Тель-Авіві брав участь у конференції з безпеки міст, в Італії проводив переговори щодо придбання обладнання для залізобетонних виробництв.
На початку вересня Андрій Садовий із керівником адміністрації міського голови Олегом Березюком тиждень провели в Китаї, де представляли Львів на Світовій виставці історичних міст.
Львівська ОДА не надала інформації про закордонні поїздки голови та його заступників. У відповіді сказано, що протягом двох років кошти на закордонні відрядження не виділяли. Хоча голова ОДА наприкінці минулого року три дні провів у Ватикані. За які кошти — невідомо.
Прес-клубу вдалося отримати з ОДА інформацію лише щодо восьми осіб, які працюють в управлінні туризму та євроінтеграції. Влада чомусь приховує від громадськості факти поїздок керівників області за кордон.
Обласна рада зарезервувала на закордонні поїздки протягом двох років майже 175 тисяч гривень. Реально витратили лише 25 тисяч гривень.
Голова облради Олег Панькевич перетинав кордон у службових справах сім разів, заступники голови Петро Колодій та Валерій П’ятак відповідно 6 і 4 рази.
Найбільше витрачено на поїздку до Ватикану — 9 тисяч гривень. Найдорожче відрядження Петра Колодія до Польщі — 3252 гривні.
Львів.