Мені довелося побувати на семінарі, учасники якого розповідали, як їм працюється із здоровими життєрадісними дітьми. Зрозуміло, такими вони стали не завдяки добрій феї. Педагоги 60 ЗОШ 14 регіонів країни активно реалізують варіативну програму в початковій школі «Абетка харчування» — перша сходинка у здобутті навичок здорового способу життя».

Організатори семінару (Інститут інноваційних технологій та змісту освіти, компанія Nestle та ТОВ «О ДВА») мають намір розширити географію і коло навчальних закладів, де навчатимуть малюків основ правильного харчування. А поки що більшість наставників, що взялися за реалізацію цікавого і вельми корисного проекту, роблять перші кроки і діляться досвідом.

Курс (його, до речі, підтримали міністерства освіти і науки та охорони здоров’я, надавши відповідні грифи, і вчені) за бажанням учителя можна викладати як окремий варіативний предмет, або інтегрувати його в дисципліни «Основи здоров’я», «Я і Україна» тощо.

Цікаво, що всім учням, які долучилися до програми, безплатно видають робочі зошити, а вчителям — методичні рекомендації та наочні матеріали — бери і навчай. А є запитання — телефонуй в ТОВ «О ДВА», яке і реалізує проект, або можна зазирнути в Інтернет, де є спеціальна сторінка про «Абетку харчування».

— Діти, які відкрили для себе велику комору вітамінів і мінералів, як і їхні батьки, що беруть участь у проекті, змінили своє ставлення до продуктів, у тому числі й несмачних, і цінують у них корисне, — зазначає директор товариства «О ДВА» Гліб Лісовський. — Ми впевнені, що ази про здорове і раціональне харчування, які закладено в початковій школі, будуть активно використовуватися впродовж життя людини.

Абетку харчування  освоюють у Київській школі №218.