Кабінет Міністрів підвищив рівень допустимого вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) у продуктах харчування з 0,1% до 0,9%. Як повідомила перший заcтупник голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, продукти харчування, в яких цю норму перевищено, повинні містити обов’язкові позначки про наявність ГМО. За її словами, підвищити відсоток припустимого змісту ГМО рекомендували саме експерти її організації. «У Європейському Союзі норма 0,9% має на увазі, що виробники ненавмисно внесли ГМО в продукти харчування під час використання або транспортування сировини. А вміст ГМО вище за цей поріг вважається навмисним внесенням з метою одержання прибутку», — пояснила вона.
Київ
172
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 481
-
2День Чорнобильської трагедії 156
-
3Парламенти світу об'єднуються для підтримки України та протидії військовим загрозам в майбутньому 48
-
4З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 45
-
5Опрацьовують урядовий законопроєкт щодо ефективнішого використання державних сільгоспземель 42