Кабінет Міністрів підвищив рівень допустимого вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) у продуктах харчування з 0,1% до 0,9%. Як повідомила перший заcтупник голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, продукти харчування, в яких цю норму перевищено, повинні містити обов’язкові позначки про наявність ГМО. За її словами, підвищити відсоток припустимого змісту ГМО рекомендували саме експерти її організації. «У Європейському Союзі норма 0,9% має на увазі, що виробники ненавмисно внесли ГМО в продукти харчування під час використання або транспортування сировини. А вміст ГМО вище за цей поріг вважається навмисним внесенням з метою одержання прибутку», — пояснила вона.
Київ
175
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Продовжено строк дії воєнного стану в Україні та проведення загальної мобілізації 1064
-
2Національне свято Австрійської Республіки 83
-
3У Житомирі відбувся дебютний фестиваль бандурного мистецтва «BANDURA TODAY» 64
-
4День української писемності та мови 61
-
5Кабмін уточнив порядок складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту для майбутніх медиків 54

