Не встигли на Сумщині підбити підсумки роботи молочно-тваринницької галузі за 2014 рік, як в усіх місцевих ЗМІ та регіональних сайтах загриміли фанфари, мовляв, область наростила обсяги виробництва м’яса (у живій вазі) на 5,3%, яєць — на 3,7%. Утім досягнення галузі пересічні сумчани бачать лише у звітах. Попри «хвалебні оди», ціни на продукти лізуть дедалі вище. Сьогодні, приміром, кілограм яловичини коштує 85 гривень, свинини — понад 70, а яйця у торговельній мережі — ледь не золоті — 15—16,5 грн. десяток.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Тернопільщина продовжує зариблення річки Серет у межах програми розвитку рибного господарства 2005
-
2Кабінет міністрів України уточнив правила бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації 209
-
3Кабмін ухвалив розпорядження щодо стабілізації електропостачання в осінньо-зимовий період 2025/26 року 63
-
4День Сухопутних військ України 62
-
5На Чернігівщині масштабують проєкт «Пліч-о-пліч: згуртовані громади» 48

