З вересня на тернопільських ринках ніби хтось включив секундомір: ціни почали зростати. На п’ять гривень подорожчали свинина і яловичина. Кілограм свинячої вирізки вже цінять у сто гривень. За тушку качки, гуски, індика, кроля також треба віддати на 20—40 гривень більше, ніж улітку.
Додали у ціні й молочні продукти, домашні яйця, шампіньйони. Рекорди б’є капуста, передусім білокачанна. За її кілограм треба віддати 10—14 гривень, що вдвічі більше, ніж літом. Отож традиційне квашення не кожному буде по кишені.
Аграрії пояснюють це спекою, що позначилася на вирощуванні овочів. Але ось на врожай яблук, груш вона не дуже вплинула, а ціни на них також істотно зросли, як і на апельсини, банани, персики. Доступними є хіба що сливи, які цього року дуже вродили. Кілограм можна купити за 8—12 гривень. Дещо знизилися ціни, порівняно з літніми, на кавуни, дині, виноград.
Тернопільська область.
152

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Зима чи літо: Особливості риболовлі в різні пори року 221
-
2Опубліковано Закон України № 4560-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення повноважень Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» 184
-
3Кабмін вніс зміни до порядку ведення військового обліку та призову під час мобілізації 119
-
4V Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?» 72
-
5У Чернівцях відбулася презентація відремонтованого стадіону та оновленого складу ФК «Буковина» 52

