З вересня на тернопільських ринках ніби хтось включив секундомір: ціни почали зростати. На п’ять гривень подорожчали свинина і яловичина. Кілограм свинячої вирізки вже цінять у сто гривень. За тушку качки, гуски, індика, кроля також треба віддати на 20—40 гривень більше, ніж улітку.
Додали у ціні й молочні продукти, домашні яйця, шампіньйони. Рекорди б’є капуста, передусім білокачанна. За її кілограм треба віддати 10—14 гривень, що вдвічі більше, ніж літом. Отож традиційне квашення не кожному буде по кишені.
Аграрії пояснюють це спекою, що позначилася на вирощуванні овочів. Але ось на врожай яблук, груш вона не дуже вплинула, а ціни на них також істотно зросли, як і на апельсини, банани, персики. Доступними є хіба що сливи, які цього року дуже вродили. Кілограм можна купити за 8—12 гривень. Дещо знизилися ціни, порівняно з літніми, на кавуни, дині, виноград.
Тернопільська область.
153
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Щодо формування комплексної державної підтримки та підвищення соціальних гарантій для сімей з особами з інвалідністю 365
-
2День адвокатури України 189
-
3КМУ розпочинає експериментальний проєкт з автоматичного взяття громадян на військовий облік 88
-
4До Дня працівника ДВС на Миколаївщині відзначили кращих державних виконавців 75
-
5День працівника державної виконавчої служби 53

