З вересня на тернопільських ринках ніби хтось включив секундомір: ціни почали зростати. На п’ять гривень подорожчали свинина і яловичина. Кілограм свинячої вирізки вже цінять у сто гривень. За тушку качки, гуски, індика, кроля також треба віддати на 20—40 гривень більше, ніж улітку.
Додали у ціні й молочні продукти, домашні яйця, шампіньйони. Рекорди б’є капуста, передусім білокачанна. За її кілограм треба віддати 10—14 гривень, що вдвічі більше, ніж літом. Отож традиційне квашення не кожному буде по кишені.
Аграрії пояснюють це спекою, що позначилася на вирощуванні овочів. Але ось на врожай яблук, груш вона не дуже вплинула, а ціни на них також істотно зросли, як і на апельсини, банани, персики. Доступними є хіба що сливи, які цього року дуже вродили. Кілограм можна купити за 8—12 гривень. Дещо знизилися ціни, порівняно з літніми, на кавуни, дині, виноград.
Тернопільська область.
152

Популярне за тиждень
-
1Уряд підготував проєкт постанови щодо передачі функцій із призначення та виплати державних соціальних допомог Пенсійному фонду 426
-
2Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 232
-
3Уряд затвердив зміни до постанови щодо оплати праці держслужбовців у 2025 році 122
-
4Кабінет Міністрів України ухвалив кадрові рішення у сфері охорони здоров’я, транспорту та безпеки 106
-
5Кабінет Міністрів затвердив Порядок звірки, верифікації та співставлення реєстрових даних 101

