В Україні зварено понад мільйон тонн цукру, зокрема 220 тисяч — підприємствами Вінниччини. Нині у загальнодержавному масштабі працює 40 заводів, які можуть переробити за добу 172,4 тисячі тонн буряків.
Щоправда, цукристість коренів дещо нижча за минулорічну — 17,22 відсотка проти 17,86 відсотка, тож і вихід солодкого піску менший. Утім, бурякові площі, за інформацією Мінагрополітики, у 2017-му зросли на 25 тисяч гектарів — до 317,6 тисячі. Тож виробництво солодкого піску помітно не скоротиться і, за прогнозами асоціації «Укрцукор», становитиме майже 2 мільйони тонн.
Агрополітика
123
123

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Уряд схвалив Бюджетну декларацію на 2026-2028 роки 297
-
2День кримськотатарського прапора 148
-
3Кабмін затвердив нові Правила надання та отримання електронних комунікаційних послуг 112
-
4Вшанування пам’яті жертв катувань у всьому світі 72
-
5Уряд визначив особливості застосування статті 40 Закону про Держбюджет на 2025 рік 67

