В Україні зварено понад мільйон тонн цукру, зокрема 220 тисяч — підприємствами Вінниччини. Нині у загальнодержавному масштабі працює 40 заводів, які можуть переробити за добу 172,4 тисячі тонн буряків.
Щоправда, цукристість коренів дещо нижча за минулорічну — 17,22 відсотка проти 17,86 відсотка, тож і вихід солодкого піску менший. Утім, бурякові площі, за інформацією Мінагрополітики, у 2017-му зросли на 25 тисяч гектарів — до 317,6 тисячі. Тож виробництво солодкого піску помітно не скоротиться і, за прогнозами асоціації «Укрцукор», становитиме майже 2 мільйони тонн.
Агрополітика
125
125
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Тернопільщина продовжує зариблення річки Серет у межах програми розвитку рибного господарства 2089
-
2Кабінет міністрів України уточнив правила бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації 222
-
3Кабмін ухвалив розпорядження щодо стабілізації електропостачання в осінньо-зимовий період 2025/26 року 69
-
4День Сухопутних військ України 65
-
5КМУ розпочинає експериментальний проєкт з автоматичного взяття громадян на військовий облік 50

