Останнім часом у м’ясопереробній галузі Луганщини окреслилася тенденція до скорочення асортименту виробів з яловичини. Низька закупівельна вартість цього м’яса робить вирощування великої рогатої худоби малорентабельним, а значить — непривабливим бізнесом. У зв’язку із цим на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку АПК було вирішено, що виробник і переробник мають кооперуватися, об’єднувати зусилля, зіставляти потенціали, щоб у підсумку максимально задовольняти запити людей. Одними з перших ці рекомендації врахували на Луганському м’ясокомбінаті, розпочавши виробництво нових дієтичних продуктів з м’яса, вирощеного місцевими виробниками. «Таку політику ми маємо намір провадити й надалі, — заявила генеральний директор ПАТ «Луганський м’ясокомбінат» Тетяна Молчанова. — Якщо споживач зацікавлений у продукції з яловичини, — розширюватимемо асортиментну лінійку. А координаційна рада вже сьогодні реально допомагає домовитися з партнерами.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1У Ягідному на Чернігівщині завершено ремонт вулиць і відновлено 90% житлового фонду 359
-
2В Івано-Франківській області стартує проєкт підтримки ягідного бізнесу «RE:BERRY» 329
-
3Оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо пільгової іпотечної допомоги для ВПО та осіб з прифронтових територій 232
-
4На Кіровоградщині облаштовано 76 локацій для тимчасового проживання ВПО (ВІДЕО) 194
-
5Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо фінансування харчування учнів закладів загальної середньої освіти 185

