Наразі зберігається тенденція до сезонного здешевлення, завдяки чому ягоди та фрукти також падають у ціні. Фактично це відбувається завдяки малим і середнім домогосподарствам. Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«На базарах і в малих магазинах крокової доступності ще з травня почали з’являтися продукти з малих домогосподарств півдня України та Закарпаття. Це важливий стабілізуючий чинник для ціни. Практично щороку з травня до жовтня ціни на овочі доступні, а в холодну пору відбувається їх підвищення. У нинішніх умовах потрібно шукати можливості для додаткової підтримки малих і середніх товаровиробників, зокрема, скорочуючи шлях безпосередньо від виробника до споживача», — зазначив парламентарій.

Він додав, що відповідний законопроєкт уже пройшов схвалення у профільному Комітеті.

«Серед іншого, документ передбачає, що 10% площ полиць має бути виділено під крафтову продукцію локальних малих виробників. Також визначаються терміни розрахунку за товар, зважаючи на різні чинники, наприклад, те, швидко він псується чи ні. Законопроєкт допоможе малим і середнім товаровиробникам конкурувати в супермаркетах із великими виробниками. Що більше буде продукції, то нижчою стане ціна для споживача», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.