Господарства регіону виконали всі необхідні агротехнічні заходи з формування врожаю зернових культур в 2013 році. Але погода в черговий раз внесла свої корективи: посушлива осінь і відсутність необхідної кількості опадів навесні вплинули на одержання запланованого врожаю ранніх зернових і зернобобових культур. У зв’язку із цим цього року жоден район не зміг досягти 100-тисячного рубежу з виробництва зерна. Однак якість отриманої пшениці виявилася досить високою. На сертифіковані зернові склади області надійшло майже 280 тис. тонн зерна, у тому числі 251 тис. тонн пшениці, з яких 94 відсотки належать до І—ІІІ класу. За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надії Струтинської, річна потреба продовольчого зерна в області становить 250 тис. тонн, а виробництво ранніх зернових культур — 894,9 тис. тонн, 88 відсотків з яких займає пшениця, інформує наш власкор Алла АНТІПОВА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Чернівці зав'язали дружбу ще з одним американським містом 268
-
2Національне свято Австрійської Республіки 97
-
3Уряд спростив процедуру отримання відстрочки від мобілізації 92
-
4День української писемності та мови 68
-
5Науковці та влада об’єднують зусилля для подолання демографічної кризи в Чернівецькій області 65

