Вирішено вже з початку червня дозволити розгортання сорока місць тимчасової торгівлі овочами та фруктами, і ще тридцяти одного — для збуту динь та кавунів. Але в. о. начальника управління споживчого ринку та сфери послуг Херсона Наталія Литвинова підкреслює, що пріоритет для відкриття сезонних майданчиків надаватиметься не просто будь-якому місцевому виробникові, а лише фермерським господарствам та сільгосппідприємствам. Що стосується продукції з індивідуальних садів та городів, то торговців нею запрошують на звичайні міські базари. У такий спосіб влада й адміністрація ринків сподіваються принаймні на літо та осінь скоротити тут кількість торгових місць, що «простоюють» — вона в обласному центрі зараз перевищує тисячу. Через «недобір» клієнтів ринки втрачають частину платні за свої послуги, а відповідно, і до бюджету недоплачують. Тому й сезонні майданчики розміщатимуть від них подалі, аби ті не відбивали покупців.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 381
-
2Уряд затвердив зміни до постанови щодо оплати праці держслужбовців у 2025 році 145
-
3Кабінет Міністрів України ухвалив кадрові рішення у сфері охорони здоров’я, транспорту та безпеки 120
-
4Кабінет Міністрів затвердив Порядок звірки, верифікації та співставлення реєстрових даних 113
-
5На Одещині розпочались жнива 2025: аграрії збирають ячмінь та горох 54

