Урожай / У Запорізькій області жнива в розпалі: зберегти б дороги

У Запорізькій області, згідно з оперативними даними райдержадміністрацій, очікують зібрати майже 2,6 мільйона тонн зерна.
У Запорізькій області, згідно з оперативними даними райдержадміністрацій, очікують зібрати майже 2,6 мільйона тонн зерна.
Біологічна врожайність озимих зернових на Вінниччині становить від 70 до 90 центнерів з гектара.
На базі СТОВ «Торецьке» Добропільського району Донецької області відбувся обряд першого снопа — зажинки.
На Івано-Франківщині очікують на щедрі намолоти озимих культур, хоч негода і впливає на якість збіжжя.
Хлібороби ТОВ «АПК імені О. В. Гіталова», що на Кіровоградщині, в цьогорічній жнивній кампанії стартували в Новоукраїнському районі одними з перших.
У СТОВ «БахмутАгро» минуло свято зажинків — першого снопа, яким за стародавньою традицією у хліборобів розпочинаються жнива.
Першу партію зерна нового врожаю відправили з Херсона іноземним замовникам.
А прогнози погоди та очікувані намолоти залишаються мінливими.
У пекельну спеку, коли температура на поверхні ґрунту «зашкалює» за 65 градусів Цельсію, аграрії Херсонщини ведуть косовицю.
На Полтавщині жнива почалися з обмолоту озимого ячменю.
На Херсонщині працюють над виведенням ну дуже особливого сорту кавуна — «балакучого».
Жнива набирають оборотів й у Запорізькій області.
Більшість наших читачів пам’ятають часи, коли в період збиральної кампанії увага всієї країни була прикута до трудівників полів.
Як вирощують моркву в селі Заозір’я Рівненської області.
На Луганщині обмолот зернових розпочали підрозділи ПрАТ «Агротон» у Білокуракинському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.
На Дніпропетровщині, як повідомили «Голосу України» у департаменті економрозвитку ОДА, загалом жнива розгорнуться на більш як 767 тисячах гектарів.
На Вінниччині розпочали збирання озимих ріпаку та ячменю.
На Хмельниччині в місцевих прокуратурах можуть показати чимало «земельних» справ. Переважна більшість їх стосується неправомірної передачі наділів в оренду.
У селі Бутове, що в Зарічненському районі на Рівненщині, Василь Крупко вирощує картоплю під соломою. Цей формат висадки в нього поки що експериментальний.
Фермер Олександр Хомич із села Чудель Сарненського району Рівненщини пішов слідами свого батька Олександра Володимировича.