Відповідаючи на запитання, поставлені газетою щодо змін, можу сказати, що в нашій країні для щастя є все! Я, наприклад, вдячна своїй долі за чудову молодість, цікаву роботу, люблячу родину. Мені — 78 років, з них 45  працювала на взуттєвій фабриці в прекрасному колективі. Була передовиком виробництва.

Разом з турботливим і чуйним чоловіком виховали чудових дітей, тепер маю симпатичних внучат. У мене є мій рідний Харків і казкова Україна, кожен мешканець якої — мій співвітчизник. А що ще треба? Хіба що здоров’я та щоб не було війни! Усе інше — справа наших рук і розуму.
Якими повинні бути політики? На мій погляд, це люди — високої моралі, культури, стримані, розумні, що знають закони. Наші депутати зобов’язані вміти слухати співрозмовників і ухвалювати мудрі рішення в інтересах  свого народу. Не бігати по залу з вилами, не блокувати трибуни, а працювати на благо держави.
Економіка — це справа господарників. Скажіть, а чи багато треба людині й скільки того життя? Приміром, понабудовували багатоповерхівок з дорогими квартирами, які стоять, чекають покупців. А багатьом жити немає де! Мої батьки одружилися в 1934 році, збудували дім, народилося нас троє. А в 1941-му почалася війна, яка забрала все майно. Але вже в післявоєнний період наша родина за п’ять років отримала чотири квартири! Два брати одружилися, я вийшла заміж, дочка старша закінчила вуз і, як молодий фахівець, теж отримала квартиру. Якщо після війни масово розв’язували житлову проблему, то тепер і поготів можна розробити житлову програму!
Про міліцію. Вважаю, що це — люди особливого складу. І щоб у наших органах працювали чесні й тямущі співробітники, таких треба навчати і готувати завчасно.
Освіта. Усе починається з дитинства. У школах мають бути якщо не зірочки й піонерські загони, то якийсь інший розвиваючий рух. Який дисциплінував би, виховував почуття колективізму, надихав на цікаві й корисні справи.
Про медицину. Лікарів потрібно готувати тільки за покликанням! Не кожен випускник медичного вузу виправдовує високе звання — лікар. Якщо майбутній медпрацівник вчиться за гроші, які в нього можуть бути знання? Багато таких випускників далекі від науки. Це не годиться. Кадри потрібно готувати гідні!
Пенсійне забезпечення. Хто що заробив, те нехай і отримує. Стаж потрібно заробляти замолоду.
 
Харків.