Президент змінив керівництво Дніпропетровської області й поставив завдання перед новим

Дніпропетровщина була й залишається форпостом українськості. Про це минулого четверга заявив Президент України Петро Порошенко під час представлення активу області Валентина Резніченка як нового голову обласної облдержадміністрації. Петро Порошенко зазначив, що його кадрові рішення не були продиктовані особистими мотивами.
Петро Олексійович подякував команді екс-голови ОДА за їхній внесок і взяту відповідальність і виключив можливість дестабілізації ситуації в області після відставки глави облдержадміністрації. Президент також висловив надію, що, повернувшись із держслужби в бізнес чи до громадської діяльності, команда Ігоря Коломойського непохитно стоятиме на міцних проєвропейсько-українських позиціях.

«Ми нікуди не йдемо»

Під час прес-конференції, на якій був присутній Ігор Коломойський, було заявлено про відсутність конфлікту між олігархом і Президентом.
— Зваживши всі « за» і «проти», я прийняв рішення про відставку, — зазначив Ігор Валерійович. — Внутрішні й зовнішні вороги хотіли вбити клин між нами й командою Президента. Найправильніший крок — це було в них цей козир вибити.
Запевнивши присутніх у відсутності конфлікту із Президентом, Ігор Коломойський визнав, що сам він не завжди був правий. І лише воєнні дії й вибори в країні не дозволяли йому піти у відставку раніше.
— У нас немає конфлікту. Команда у своїх вчинках виходить із проєвропейського вибору країни, — сказав І. Коломойський. — Ми підтримаємо нового голову, підставимо йому плече і будемо берегти Дніпропетровськ. Ми нікуди не йдемо, завжди будемо поруч із новим очільником регіону.
Разом з тим Ігор Коломойський заперечив свою подальшу участь у політиці: «Я, напевно, в очах суспільства назавжди залишуся олігархом, чи великим бізнесменом, чи мироїдом. Не бачу сенсу переставати займатися тим, чим займався останні 25 або 30 років».

Головне — боротьба з корупцією

Представляючи нового голову ОДА, Петро Порошенко розповів, що на минулій посаді той зарекомендував себе фахівцем, який добре орієнтується в економічних проблемах і питаннях безпеки.
— Знаю цю людину п’ятнадцять років як сильного й вольового ефективного менеджера, — відзначив Президент. — Довіряю йому й вірю, що він зможе зберегти мир і спокій в області.
— Для мене велика честь очолити область, — заявив Валентин Резніченко. — Обіцяю, що Дніпропетровщина буде захищена. Президент підкреслив, що Україна сьогодні єдина, як ніколи. І найважливіше нині — це збереження миру: «А якщо хтось спробує розгойдати ситуацію ззовні, тепер уже не те, що рік тому, — тепер маємо нові Збройні Сили, нові спецслужби, які здатні підставити плече голові ОДА й захистити область».
Петро Порошенко наголосив, що країна й надалі може розраховувати на область, як на форпост українськості, що Дніпропетровськ — це центр, серце й душа України.
Особливу увагу Петро Олексійович приділив ролі волонтерів, які швидше за всіх добираються до зони бойових дій і беруть на себе найгостріші питання: «Найбільше навантаження припадає на тих, хто приймає поранених. Жінки Дніпропетровщини стали мамами й сестрами поранених бійців, вони виходжували й повертали їх до життя. Уся Україна це бачить».
Президент підкреслив, що область забезпечила найбільший відсоток добровольців.
Не менш важливим завданням, на думку глави держави, є й боротьба з корупцією. За його словами, зміни має демонструвати кожний державний службовець на всіх рівнях.
Під час візиту до Дніпропетровська Петро Порошенко поспілкувався з місцевими жителями й поклав квіти до пам’ятного каменю Героям Небесної сотні. Городяни вітали Президента вигуками «Слава Україні! — Героям слава!».

Дніпропетровська область.

Цитата

Президент України Петро ПОРОШЕНКО:
— Тверда проукраїнська позиція, яку не розмиє жодна політична пропаганда, не залишає й найменшого грунту сепаратизму. Дніпропетровщина була й залишається форпостом українськості.

Петро Порошенко вручив мандат Валентину Резніченку.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).