Батьків і малят, вдячних лікарям за врятовані життя, зібрало свято «Метелики надії», що відбулося в Дніпропетровському медичному центрі матері та дитини імені професора Руднєва.


Організатори заходу розповіли: щорічно в області народжується більше двох тисяч недоношених дітей, з яких близько трьохсот — вагою до півтора кілограма. Рятують їх в обласній дитячій лікарні, перинатальних центрах Дніпропетровська й Кривого Рогу. Близько шестисот передчасно народжених щорічно виходжують у центрі імені Руднєва.


— Захід має символічну назву. Метелики — це символ перетворення, — розповів в. о. головлікаря центру Ігор Македонський. — Ми прагнемо привернути увагу до питань, пов’язаних з передчасним народженням малят. Інвестування в цей напрям дуже вигідне й обґрунтоване, адже діти — наше майбутнє.


Центр імені Руднєва є унікальною установою із замкненим циклом лікування дітей починаючи з внутрішньоутробного періоду. У відділення хірургії немовлят з’їжджаються маленькі пацієнти з усієї країни. А кабінет катамнезу є поліклінікою найвищого рівня, де за дітьми спостерігає ціла низка лікарів.


Дніпропетровська область.