Чернігівщина з її мальовничою природою, озерами, річками в нинішніх реаліях стала досить привабливим місцем для недорогого, але незабутнього відпочинку. У цьому переконав перший фестиваль «Десна туристична», який нещодавно відбувся під Черніговом.

 

 

Його учасники влаштували сплав-парад різноманітних плавзасобів. Десною пропливли водні дачі та плоти, човни й байдарки, човни-дракони і вітрильники та навіть екоплоти з пластикових пляшок. Цілу флотилію плавзасобів має зі своїми друзями і керівник проекту «Кластер водного туризму в Чернігівській області» Сергій Провозін.


— Нині ми розробили п’ять маршрутів сплаву по Снову, Сейму та Десні, — повідомив він. — Із 2013-го не підвищуємо цін. За добу з туриста беремо в середньому 140—150 гривень. Торік нашими послугами на шести плотах різної місткості скористалися майже три тисячі чернігівців та гостей регіону. Ми провели зо дві сотні сплавів. Туристи можуть переночувати у наших котеджах та наметових кемпінгах.


Чернігівські флотилії плотів обслуговують корпоративи, туристичні групи до 15 осіб. За додаткові кошти організовують для відпочивальників різноманітні ігри та розваги.


— Цього року вектори відпочинку для багатьох українців змінюються, — зазначила у своєму коментарі представник управління стратегічного розвитку міста і туризму Чернігівської міськради Тетяна Коржинська. — Вони роблять акцент на внутрішньоукраїнський економ-туризм. А вражень від оригінального водного відпочинку — у рази більше!


Чернігівська область.


Фото автора.