Педагоги двох шкіл Городні розпочали безстрокову акцію протесту перекриттям автомобільної траси Чернігів — Сеньківка, що веде до кордону з Російською Федерацією. Відчайдушний крок вчителі пояснюють невиплатою зарплати.

Як пояснив голова президії Городнянської місцевої вільної профспілки освіти Володимир Лепень, півтора тижні тому представники трудових колективів та профспілки зустрілися з начальником управління освіти Городнянської РДА Юрієм Гриценком. Посадовець пояснив, що виплати за комунальні послуги, підвезення дітей до шкіл автобусами проводилися за рахунок освітньої субвенції. Як наслідок — вчителям зарплату виплачено тільки за першу половину березня, тоді як в інших районах області заборгованості нема. Крім того, утворилася кредиторська заборгованість у сумі 3,5 мільйона гривень, адже зарплати за січень виплачувалися за рахунок грудня.
А голова Городнянської РДА Світлана Яценко так і не зустрілася з педагогами — призначену зустріч відмінила, бо мала зустрічатися з прикордонниками. Щоправда, пізніше очільниця району підійшла до вчителів, та ті були настроєні рішуче і свою акцію провели. Поки що — попереджувальну, і перекриття було більше символічним, але невдоволення наростає. 4 травня район очікує подвійну субвенцію, але й вона не дасть змоги покрити борги держави перед вчителями Городнянщини.

Чернігівська область.