На спортивно-оздоровчому комплексі управління ДСНС у Чернігівській області відбувся обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Щорічні змагання присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія ГРИГОРЕНКА.

 

Показати свою професійну майстерність у видовищному, але досить важкому виді спорту прибули 18 команд. Рятувальники змагались у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, пожежній естафеті 4х100 та бойовому розгортанні.

 

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники команди розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все, як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат 61,65 сек. показала команда рятувальників з міста Городні.

 

За підсумками всіх видів змагань, перше місце та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда аварійно-рятувального загону спецпризначення Черніговадругою стала команда 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Черніговатретє місце у збірної Корюківського району.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото Віктора КОШМАЛА.

 

Чернігівська область.

 

Голос України