Перспективи Державної цільової економічної програми енергоефективності обговорювали під час круглого столу в Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. У заході брали участь народні депутати, представники органів виконавчої влади, профільних асоціацій, громадських організацій та експерти.


Перший заступник голови комітету Олександр Домбровський звернув увагу присутніх на необхідність пошуку комплексних рішень, щоб держава надавала реальний монетизований захист малозабезпеченим верствам населення, а не лише через механізм субсидій. Це одночасно стимулювало б внутрішній ринок до виробництва та надавання послуг, які б скорочували непродуктивні втрати енергії.


Як зазначалося під час обговорення, наявна система субсидування населення консервує енергозалежність країни і домогосподарств та не вирішує основної проблеми — низької енергоефективності. У проекті державного бюджету на 2017 рік на субсидії населенню планується спрямувати майже 50 мільярдів гривень, а на енергомодернізацію — всього 800 мільйонів гривень, з яких лише половина розподілятиметься через Державну цільову програму енергоефективності.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.