Школярі прифронтової Попасної стали учасниками першого в Україні проекту «Class Act: схід—захід». Вони поставили виставу за трьома текстам цього проекту: «Ні кроку назад», «Зайва жертва», «Через біль до зірок». 

Подивившись їх роботу, координатор волонтерських проектів актор київського Театру на Подолі Олександр Фоменко розповів, що його потрясли кілька моментів. Насамперед, він зазначає, сама постановка була на високому професійному рівні. Незважаючи на відсутність досвіду, старшокласники грали дуже щиро, без властивого багатьом професійним акторам пафосу. Крім того, Олександра Фоменко здивував аншлаг у залі: «Виставу дивилися батьки, учителі, учні школи. Я ніколи не бачив, щоб аудиторія молодшого віку так уважно стежила за дійством на сцені!» Олександра зворушив той момент, що акторства школярів не навчали, але вони самі всотали ці знання.

«У рамках проекту протягом п’яти днів ми вчили хлопців і дівчат писати п’єси, а потім ставили їх на сцені. Але вони дивилися, як ми створюємо вистави, і органічно цьому навчилися в нас. Це дивне відчуття, що все, що ти робиш, не даремно!»


Коли закінчилася вистава і всі вийшли на вулицю, неподалік були чутні розриви снарядів. «А на душі тепло й стільки життя! — запевняє київський актор. — Ось така вона, «школа, вікнами на війну».

Луганська область.