У Луганській області для військовослужбовців, які беруть участь у АТО, зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га.

 

Більшість, а саме -- 325 ділянок передбачено для будівництва та обслуговування житла, господарських будівель і споруд, вісім -- для ведення садівництва, 13 -- для індивідуального дачного будівництва і 254 ділянки площею 575,9 га -- для ведення особистого селянського господарства.

 

Понад 970 військовослужбовців цього року вже звернулися до Головного управління Держгеокадастру в Луганській області та органів місцевого самоврядування із заявами про надання їм у власність земельних ділянок. Більше половини з них вже отримали дозвіл на розробку відповідного проекту відведення на ділянки загальною площею 766,2 га. Заяви ще майже двохсот учасників АТО перебувають на розгляді, а 362 заявникам, на жаль, відмовили. Зокрема, по 87 заявам була надана відмова Головним управлінням Держгеокадастру в Луганській області у зв'язку з тим, що витребувані наділи входили до складу вже сформованих земельних ділянок. Таким бійцям запропоновано землю в інших місцях. Один військовослужбовець скористався цією пропозицією та отримав дозвіл на розробку проекту, але решті органи місцевого самоврядування дали відмови. В одному випадку через відсутність витребуваних ділянок на території відповідної ради, в іншому -- у зв'язку з технічною непідготовленістю території тощо.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України