За останню добу (станом на ранок 15.08) на Донбасі зафіксовано понад три десятки ворожих атак. За даними прес-центру АТО, переважно бойовики обстрілювали донецький напрямок. Найпотужніші атаки російських найманців були біля Кам’янки, Луганського та Верхньоторецького. Лише там поранено п’ятеро наших бійців. Неспокійно й на підступах до Авдіївки. Вже декілька днів поспіль там практично не припиняються провокації. Гатять терористи переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів різних калібрів. На маріупольському напрямку активність бойовиків фіксували неподалік Мар’їнки. Тут злочинці двічі застосовували міномети різних калібрів.
«Восьмеро наших військових дістали поранення. Незважаючи на зростаючу активізацію бандформувань, використання злочинцями озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, ЗСУ суворо дотримуються Мінських угод. У разі систематичного невиконання противником мирних домовленостей сили АТО спроможні у найкоротші терміни підвести до лінії розмежування важке озброєння та дати ворогу жорстку відповідь», — повідомив ЗМІ речник штабу АТО Анатолій Стельмах.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас нині тихо. Поранених та загиблих немає. Орки постійно провокують нас, але ми добре окопалися і не боїмося їхніх мін. Часто прилітають стодвадцятки. Вночі стріляли зі стрілецької зброї, працював АГС. Досить спекотно зараз поблизу авдіївської промзони. Там побратимів «утюжать» цілодобово. Переважно б’ють зі 120-го калібру. Хлопці тримають оборону, ніхто здавати свою землю не збирається».