За останню добу (станом на ранок 27.09) бойовики 15 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку бойовики тричі били по околицях Авдіївки з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, наприкінці доби під гранатометні обстріли потрапили укріплення біля Кам’янки та шахти «Бутовка».
На маріупольському напрямку терористи також застосовували гранатомети на підступах до Мар’їнки, великокаліберні кулемети біля Широкиного, а з озброєння БМП били у районі Гнутового. На луганському — двічі зі стрілецької зброї відкривали вогонь неподалік Кримського.
«Українські захисники вогнем жорстко контролювали активність ворога. Унаслідок цього протистояння дістав поранення один військовослужбовець. Нині потерпілий перебуває у військово-медичному лікувальному закладі, стан його здоров’я задовільний», — зазначили в штабі АТО.
За даними групи «Інформаційний спротив», у період з 20 по 26 вересня відзначалося деяке зниження інтенсивності вогневих ударів по позиціях наших військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території. «Однак противник збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння, відновив застосування 152 мм і 122 мм артилерійських систем, завдавав вогневі удари по позиціях українських військ у всіх зонах відповідальності оперативно-тактичних угруповань ЗС України «Луганськ», «Донецьк» і «Маріуполь». Максимальна активність супротивника спостерігалася в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Піски, Кам’янка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлопіль, Водяне та Широкине».
 

ТИМ ЧАСОМ
Сьогодні у столиці стартує І Всеукраїнський форум приватних підприємств оборонної промисловості. Організатори заходу — Ліга оборонних підприємств України та НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» — продемонструють практичні досягнення приватного сектору оборонної промисловості у вигляді натурних зразків сучасних систем озброєнь та визначать можливості посилення оборонного потенціалу України за рахунок удосконалення рівня державно-приватного партнерства.
У форумі беруть участь представники департаменту оборонних інвестицій Міжнародного секретаріату НАТО, адміністрації Президента України, Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, керівників майже 40 приватних оборонних підприємств та науково-дослідних і академічних установ.