За останню добу (станом на ранок 7.10) бойовики на Донбасі 13 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, ворог продовжив обстрілювати наші позиції, поодиноко застосовуючи міномети різних калібрів. На маріупольському напрямку окупанти двічі били із 120-міліметрових мінометів неподалік Водяного. А під вогонь калібру 82 міліметри потрапили бійці ЗСУ біля Верхньоторецького. Також російські найманці застосували протитанкові гранатомети і кулемети на підступах до Красногорівки.
На луганському напрямку під вогнем опинились опорні пункти біля Трьохізбенки. А з гранатометів бойовики били неподалік Луганського і Новолуганського. На донецькому неспокійно було в районі Авдіївки. Там увечері вони вели обстріли з піхотного озброєння.
«Сили АТО вісім разів вогнем примушували ворога припинити провокації. Унаслідок бойових дій втрат серед наших військовослужбовців немає», — повідомили у штабі АТО.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Останньої ночі ситуація стабілізувалася. Орки переважно гатили зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Зараз відносна тиша, яка навіть трохи лякає. Учора вони щільно працювали по наших позиціях протягом декількох годин. Здебільшого гатили мінами 120-го калібру. Один снаряд потрапив в наш медичний пункт, інший — у спостережний пункт. Якимсь дивом ніхто не постраждав. Останнім часом російські найманці почали знову використовувати самохідну артилерійську установку «Гвоздика» калібру 152. Обстріл ведуть із Донецька. Як ви розумієте, відповісти ми не можемо. Усі хлопці живі й здорові».