Утім, російсько-окупаційні війська не змогли повною мірою забезпечити режим перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, останню добу (станом на ранок 16.01) на луганському напрямку противник вів вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів по захисниках Зайцевого. На донецькому напрямку противник застосував 82-мм міномети, кулемети і стрілецьку зброю в районі Широкиного. Поблизу Кам’янки позиції наших військових були обстріляні бойовиками з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На інших ділянках порушень режиму тиші не зафіксовано.
За даними групи «Інформаційний спротив», РФ продовжує постачати на Донбас техніку й живу силу. «Так, до складу окупаційних військ прибули дві партії по 120 чоловік російських найманців. Вони справляють враження виключно цивільних людей, без військової підготовки (очевидно, що не пройшли навіть курс базової підготовки в «ростовських таборах»), 
багатьом «за 40». Прибулих найманців змушують підписати «контракт на проходження військової служби» в окупаційних військах. Крім того, дивізіон артилерійської бригади «Кальміус» («1 ак ДНР») на 152-мм гаубицях «Мста-Б» вийшов на польовий вихід. Передбачається проведення тренувань з командним складом з управління вогнем з практичним виконанням бойових стрільб, відпрацювання взаємодії з «мотострілковими» підрозділами», — йдеться у повідомленні групи.