На Луганщині випустили дитячі патріотичні комікси "Пригоди Микитки". Ідея нового формату комунікації з маленькими громадянами про трагічні події останніх років належить голові Луганської ОДА -- керівнику облВЦА Юрію Гарбузу. "Війна -- це найбільше лихо, яке може випасти на долі людини і країни. Українці -- миролюбна нація. Ми ніколи ні на кого не нападали з метою завоювання чужих земель. Однак протягом усієї своєї історії змушені захищати рідну країну від загарбників", -- сказав він на презентації коміксів і закликав дітей любити Україну, шанувати військових, які "мов янголи-охоронці бережуть кожного з нас".

 

На сторінках графічного оповідання змальовано історію про маленького хлопчика Микитку, який є свідком жахливих подій збройної агресії Росії проти України. Головному герою, батьків якого викрали і утримують бойовики, наші захисники дали прихисток. У розташуванні військовослужбовців хлопчик розповідає, що його рідне село сильно постраждало під час ворожого обстрілу. А невдовзі Микитка опиняється в епіцентрі бойових дій, де бачить відважну боротьбу наших оборонців на теренах рідної йому Луганщини, а саме під Новотошківським та Кримським.

 

Пригоди Микитки закінчуються щасливо, та, на жаль, не закінчується війна на сході країни.

 

На виготовлення та друк семитисячного накладу коміксів з обласного бюджету виділено 400 тис. гривень. Книжка надійде до кожної дитячої бібліотеки області, а також її отримає кожен першокласник.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото Вікторії ІВАНОВОЇ.

 

Луганська область.

 

Голос України