Сценарій навчальної спецоперації, яку поліцейські провели у Сєверодонецьку, був досить складним і водночас захопливим. Правоохоронці повинні були виявити місцезнаходження, провести переслідування, блокування, перемовини, затримання злочинців та визволення заручниці.
О 12 годині на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що двоє озброєних чоловіків на одній з оптових баз міста викрали жінку. На території Сєверодонецька та прилеглих районів було введено плани «Сирена» та «Заручник», сформовано ситуаційний центр, перекрито виїзди з міста та розіслано орієнтування прикмет злочинців, заручниці та транспортного засобу всім підрозділам поліції. І вже за 15 хвилин після отримання повідомлення екіпаж Управління патрульної поліції Луганської області виявив автомобіль, що збігався з орієнтуванням. Розпочалось його переслідування. Злочинці забарикадувалися у будівлі покинутої АЗС і в обмін на заручницю почали вимагати гроші та броньований автомобіль з супроводом до тимчасово окупованої території. Для затримання правопорушників на місце блокування прибули співробітники «КОРД», броньований спецавтомобіль «Варта» зі спецпризначенцями. Знадобились лічені хвилини для проникнення до будівлі, затримання злочинців та визволення заручниці.
Загальна оцінка дій правоохоронців є задовільною, проте наразі керівництво поліції вивчає та аналізує дії кожної групи, щоб в подальшому довести їх до досконалості.

Луганська область.