Бойовики продовжують порушувати оголошене 29 березня перемир’я, підступно відкриваючи вогонь з важких мінометів. Останньої доби (станом на ранок 2.04) терористи 38 разів обстріляли позиції наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку ворог застосував заборонені 120-мм міномети. Гатили також з гранатометів і великокаліберних кулеметів — такі обстріли зафіксовано біля Луганського. Крім цього, міномети калібру 82 мм агресор застосував по оборонцях Троїцького, а стрілецьку зброю — в районі Станиці Луганської.

На донецькому напрямку також було неспокійно. Там бойовики чотири рази відкривали вогонь по силах АТО з 82-мм мінометів. Ворожі обстріли зафіксувано в районі Авдіївки, а також — поблизу Пісків, Широкиного та Шахти Бутівка.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Тільки-но вступило в дію перемир’я, обстрілів побільшало. Переважно гатять з важких мінометів. Наприклад, сьогодні зранку працював також АГС та «Утьос».

Це цілком нормально для них. В орків відбулася днями ротація. Ось у такий спосіб вони здійснюють розвідку вогнем. Змушені були відповісти на їхню провокацію. Адже інакше окупантів не вгамувати. Якщо не відповідати на провокацію, вони будуть «утюжити» до вечора. А так тепер відносно спокійно. Однак це ненадовго, вже під вечір знову до нас прилітатимуть міни. На щастя, всі хлопці живі й здорові.