У Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері на кафедрі онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету ім. І. Горбачевського відбувся завершальний етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Онкологія».

В інтелектуальній боротьбі змагалися 23 учасники з різних медичних університетів України — Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя, Полтави, Одеси, Дніпра, Вінниці, Івано-Франківська, Чернівців і Тернополя. Студентам 5—6 курсів потрібно продемонструвати знання з розв’язання ситуативних клінічних задач, пройти тестовий контроль, відповісти на теоретичні запитання щодо клініки, діагностики та лікування злоякісних пухлин і правильно інтерпретувати кілька клінічних ілюстрацій.
У напруженому змаганні перше місце вибороли студенти 5-го курсу ТДМУ Ігор Стецюк і студент із Харкова Євген Трегуб, друге та третє місця посіли студенти: Вероніка Браїловська (Одеса), Павло Гичак (Полтава), Олександр Собчук (Тернопіль), Ольга Смородська (Суми), Ольга Сілецька (Івано-Франківськ), Анна Закрутько (Чернівці).
Всеукраїнську олімпіаду на кафедрі онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини ТДМУ ім. І. Горбачевського організовують вдруге, роблячи важливий внесок у виховання майбутніх онкологів України.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ТДМУ.