Хочемо познайомити читача із Наталією НЕПІЙПОВОЮ (на знімку) — начальницею медичної служби «надзвичайного» управління Закарпаття. Ця симпатична жінка вже тринадцять років береже здоров’я особового складу оперативно-рятувальної служби. І нарівні з чоловіками захищає країну.

У Держслужбу з надзвичайних ситуацій Наталія прийшла у 2005 році. Доти працювала в управлінні надзвичайних ситуацій ОДА, санепідемстанції та міській лікарні.
Завжди бути там, де потрібна допомога, — життєве кредо нашої героїні. І на роботі, і поза службою. Наталія згадує, як торік поїхала з чоловіком відпочити на озеро Світязь, що на Волині. Приємний відпочинок вмить затьмарила пригода на воді: жінка побачила, що рвучкий вітер перевернув надувний матрац, на якому плавала маленька дівчинка. Її дідусь, котрий стояв на березі, почав пірнати та врешті-решт витягнув онучку з води. На щастя, дворічна дитина лише перелякалась, а от дідусь від стресу дістав серцевий напад. Тож Наталія взяла його порятунок у свої досвідчені руки.
Був ще один випадок на межі життя та смерті: під час відпочинку у кафе жінка врятувала семирічного хлопчика, який вдавився цукеркою та почав задихатись.
І такі випадки супроводжують лікарку Наталію скрізь і поруч. Може, тому, що в неї загострене почуття відповідальності і велике щире серце справжнього медика. Що це так — свідчить ось такий епізод.
Торік, коли оголосили про ротацію у зону АТО, жінка без вагань висунула свою кандидатуру і поїхала у відрядження на буремний схід. Весь час забезпечувала медичний супровід рятувальників і піротехніків, надавала допомогу військовим та постраждалому від війни місцевому населенню.
А ще Наталія Непійпова своїм оптимізмом та впевненістю заряджає всіх навколо і ніде й нікому не дозволяє панікувати або сумувати. Отакі жінки у Службі порятунку — мудрі, щирі та справжні.

Наталія БАТИР, Василь НИТКА.
Фото прес-служби облДСНС.

Ужгород.