У Сєверодонецьку поліцейські затримали бойовика «ЛНР», який брав активну участь спочатку в організації «антимайданів», а потім у збройному захопленні адміністративних будівель обласного центру та Луганського прикордонного загону.

Ще в лютому 2014 року цей бойовик із закликами до державного перевороту виступав на різних зборах громадян, агітував за проведення референдуму. У квітні вступив до формування бойовиків, яке дислокувалось у захопленій ними будівлі СБУ.

Отримавши форму та автоматичну зброю, здійснював охорону території, прилеглої до СБУ, видавав бойовикам озброєння та боєприпаси, наглядав за полоненими. Пізніше як гранатометник брав активну участь у боях поблизу селища Райгородка, у захопленні військкомату Луганська, військової частини № 3035 та Луганського прикордонного загону.

Після конфлікту зі своїм командиром Павлом Дрьомовим виїхав до РФ, у Воркуту, де перебував до 2018 року. Кілька днів тому 54-річний бойовик з російським паспортом повернувся на територію України і приїхав додому в Сєверодонецьк. Тут його поліцейські і затримали. Нині триває досудове слідство, документується злочинна діяльність затриманого, встановлюються його зв’язки.

Луганська область.