За добу (станом на ранок 9.10) російські найманці 36 разів відкривали вогонь по наших військових. При цьому ворог 12 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-служби штабу ООС, противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойовики гатили в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Степне, Троїцьке, Луганське, Травневе, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
Позиції Об’єднаних сил у районі Кримського, Луганського, Водяного та Лебединського окупанти обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали опорні пункти поблизу Кримського, Новотошківського, Луганського та Травневого. Захисників Широкиного обстріляно із зенітної установки ЗУ-23-2. По оборонцях Новотошківського, Троїцького, Водяного та Лебединського, крім того, вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти.
«Під час бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. За даними розвідки, протягом доби п’ятьох окупантів знищено та шістьох поранено», — зазначили в штабі.