XV Фестиваль-конкурс української народної пісні «Пшеничне перевесло», що відбувся у Тирасполі, зібрав понад 200 учасників із різних куточків Придністров’я. 

На знімку: на сцені — народна артистка України Світлана Мирвода.

Окрасою музичного форуму стало спільне хорове виконання усіма його учасниками своєрідного гімну фестивалю — пісні «Зеленеє жито, зелене». Серед гостей фесту, заснованого Спілкою українців Придністров’я у 2003 році, — народна артистка України Світлана Мирвода, заслужений працівник культури України, художній керівник Народної хорової капели імені Павла Муравського з Вінниччини Федір Ущаповський, заступник директора з наукової та видавничої діяльності Інституту літератури НАНУ Сергій Гальченко, член ради «Просвіти» Володимир Семистяга.
Як зазначив керівник Міжнародної громадської організації «Український центр «Співробітництво» Володимир Фоменко, фестиваль давно став містком, який з’єднує українців Придністров’я з їхньою прабатьківщиною, а його учасники зберігають та примножують славні мистецькі традиції нашого народу. Захід іще раз засвідчив — із року в рік у «Пшеничного перевесла» стає дедалі більше шанувальників, які дбають про національно-культурну ідентичність.
Гран-прі фестивалю отримали Олександр Геращенко із міста Слободзея за сольне виконання пісні «Із сиром пироги» та народний колектив «Стожари» із міста Григоріополь, який подарував слухачам два музичні твори — «Вишиванка» і «Ой у полі стоїть верба».
У рамках заходу у Театрі-музеї Тараса Шевченка, що в Тирасполі, відбувся авторський концерт Світлани Мирводи. Зі сцени звучали і вірші Кобзаря, які читав Сергій Гальченко.

Світлана ЧОРНА.
Фото надано Володимиром ФОМЕНКОМ.