На відзначення 85-ї річниці з часу Голодомору волонтери Івано-Франківського відділення Спільноти Святого Егідія організували благодійний обід. На нього зійшлося майже 50 бідних та безпритульних мешканців міста. Всі разом молилися за тих, хто страждає від голоду, за тих, хто загинув у бідності.
«Ми щосереди і щоп’ятниці роздаємо їжу бідним людям нашого міста, — розповідає волонтер спільноти Іван Харук. — Перед обідом провадимо спільну молитву. Цією благодійною справою займаємося впродовж десяти років».
Тим часом у селі Раків Долинського району організували кулінарно-мистецький захід під гаслом «Шануймо хліб, бо хліб святий». Він також був присвячений 85-м роковинам Голодомору. На свято зібралося багато гостей: представники районної та сільської влади, духовенство, громадськість району.
На ярмарку, влаштованому в сільському Будинку культури, місцеві господині представили домашній запашний хліб із печі та інші вироби: пампушки, рогалики. Головним частуванням свята був коровай із медом. Адже з хлібом і хата тепліша, і пісня миліша.

Івано-Франківська область.