У Луцьку планують реконструювати Палац урочистих подій під Центр надання адміністративних послуг. Ціна питання — сто мільйонів гривень. На виготовлення проектно-кошторисної документації з міської скарбниці виділили півтора мільйона гривень.
Проект реконструкції розробила одна з одеських фірм. Будівлю планують розширити та добудувати ще один поверх. Однак, перш ніж розпочати реконструкцію Палацу урочистих подій, будівлю потрібно позбавити статусу пам’ятки архітектури місцевого значення. З цією пропозицією керівництво ЦНАПу вже звернулося до обласного управління культури. Тож, окрім всього, з’ясується позиція і цієї установи, яка не завжди активно обстоює пам’ятки культурної спадщини.
Зауважимо: в центрі Луцька вже є триповерхова простора будівля ЦНАПу. Але, як кожен адміністративний монстр, ЦНАПи теж мають властивість розширюватися. Тож пам’ятну для багатьох лучан будівлю — Палац урочистих подій, де городяни брали шлюби, реєстрували новонароджених спадкоємців, приходили у найсумніші для них хвилини отримати довідку про спочилу їм рідну людину, незабаром можуть окупувати чиновники.

Волинська область.