Фото автора.

«Батькова хата усім багата» — твердить народна мудрість. Саме так кажуть про багатодітну родину Антона та Світлани Марченків (на знімку) із села Нові Вороб’ї Малинського району, що на Житомирщині.

32-річний глава родини Антон — справжній господар і люблячий батько сімох діток. У нього дуже напружений графік. Щодня прокидається о 6-й ранку, а до хати заходить пізно ввечері. За фахом він лісник, але нині працює водієм місцевого лікаря загальної практики сімейної медицини. Дружина Світлана — домогосподарка.

Познайомились вони в дорозі. 12 років тому Антон їхав до лісоколеджу в маршрутці на навчання, а Світлана — на курси. Хлопець одразу запримітив дівчину, познайомився, запросив на чай до кафе «Ласунка» і... відтоді вони разом. Одружились. Мешкали спочатку в Малині, звідки Антон родом. Затим придбали будинок у Різні, де прожили вісім років. Тепер перебрались до Нових Вороб’їв.

«Антон — дуже працелюбний і турботливий батько, — розповідає Світлана. — Всі семеро діток у нас талановиті, добре вчаться. Троє з них їздять у музичну школу в Малин, грають на фортепіано, скрипці та гітарі. А улюбленими стравами в родині є піца та торти».

У Марченків чимале господарство, адже без цього в селі неможливо. Обробляють до 40 соток городу, мають корову, бичка, порося, курей. У всьому батькам допомагають діти.

Антон займається ремонтом автомобілів, різноманітними будівельними роботами. Незважаючи на дуже непростий час, він не поїхав на заробітки за кордон, не залишив родину, бо вважає, що діти повинні мати увагу та піклування і від мами, і від батька. Він ніколи не стоїть осторонь проблем дітей, пишається їхніми здобутками й перемогами, а ще він частий гість у школі, бере участь у родинних та інших виховних заходах, безвідмовно допомагає у ремонті класних кімнат, за що йому дуже вдячні педагоги та адміністрація школи.

Запорукою успішного сімейного життя Антон Марченко вважає любов, довіру, спокій, взаєморозуміння. А його девіз: «Усе ми зможемо, якщо Всевишній допоможе!».

Про родину Марченків дуже позитивно відгукується і нововороб’ївський сільський голова Микола Тимошенко. Особливо хвалить Антона за золоті руки. Очільник села радіє, що на території громади такі родини не рідкість, отже, в поліських сіл є майбутнє, коли в них господарюють такі славні родини.

Житомирська область.