Керівники Львівської обласної ради (зліва направо) Андрій Білоус, Олександр Ганущин і Володимир Гірняк.

Ця історія тягнеться ще з травня нинішнього року, коли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що проти нього готують змову. Він не побоявся підводних течій, які спричинили шторм на вулиці Винниченка напередодні президентських виборів, результати яких були прогнозовані, вийшов на трибуну сесії і прозвітував про свою роботу.

Ті, хто намагався переформувати розстановку політичних сил на Львівщині, зазнали фіаско. У травні діяльність Олександра Ганущина депутати оцінили позитивно, і він отримав вотум довіри. Зійшовши з трибуни, він пообіцяв, що у вересні про свою роботу відзвітують обидва заступники. І ось уже п’ятий місяць, як між головою обласної ради і заступниками пробігла собака — жодної співпраці і взаєморозуміння. Під час звіту Олександра Ганущина у травні вони навіть не прийшли на сесію, демонструючи свою ворожу позицію.

Заступник голови обласної ради Володимир Гірняк цього разу на сесію не прийшов і не відзвітував про свою роботу, лише напередодні зателефонував і попередив, що перебуває на лікарняному. Це не завадило переважній більшості депутатів поставити йому оцінку «незадовільно».

Перший заступник голови обласної ради Андрій Білоус таки прозвітував, але, схоже, його доля була вирішена ще напередодні сесії в кулуарних домовленостях — і він отримав «незадовільно». На його підтримку виступив тільки колега з фракції «Народного контролю» Андрій Дума, поцікавившись, чи справді йдеться про погану роботу, чи про політичну розправу, і запропонував змінити все керівництво обласної ради.

Олександр Ганущин вважає, що, після того як обласна рада поставила заступникам «незадовільно», вони б мали написати заяву на звільнення за власним бажанням. Це буде логічний вихід із ситуації, бо довіри нема. А поки що тривають серйозні консультації щодо підходів та відбору людей, які можуть бути у президії обласної ради — заступниками голови.

Фото прес-служби обласної ради.