Більш як дві третини будівельних робіт уже виконано під час реконструкції скверу Піонерів. Довгі роки ця зона перебувала в запустінні, доки самі городяни не звернулися до влади з вимогою упорядкувати її.

Як інформують у міськраді, підрядна організація виконала вже 90% мощення скверу плиткою. Залишили тільки технологічний проїзд до колишнього фонтана для монтажу скульптури. Також виконано всі електричні роботи.

Наступним етапом стане встановлення опор освітлення і їх під’єднання до електромережі. Також розставлять лавочки та урни, забрукують технологічний проїзд — там покладуть плитку після того, як встановлять на постамент скульптуру фонтана. «Каркас і основа для неї повністю готові, нині триває фрезерування й підготовка поверхні, щоб відлити остаточні частини скульптури», — йдеться в повідомленні.

Також триває облаштування оглядового майданчика і сходів до крамниці Нижнього Гостиного ряду торгових рядів. Буде розфарбовано, накрито склом і підсвічено вхід. Скульптурна композиція також підсвічуватиметься.

Серед нових рослин у сквері — й не зовсім звичні для Запоріжжя: модрина, лаванда, а також різні ялинки. Для них обладнано систему поливу.

«За деревами й кущами ретельно доглядають, вони нормально прижилися, деякі встигли відцвісти — наприклад, червоні каштани», — зазначає голова райадміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Як розповів головний інженер підрядної організації Віктор Ніколаєвський, роботи просуваються за графіком. Найближчим часом пофарбують лавки, урни, опори для світильників. «Комунікації всі виконано, цього тижня буде здійснено під’єднання до систем водопостачання КП «Водоканал», а поки що рослини поливають із автомобілів», — каже він.

Освітлювати сквер будуть 25 ліхтарів. А встановлені за периметром і на прилеглій території додаткові камери відеоспостереження допоможуть вберегти відновлену зелену зону від вандалів і стежити за безпекою. Камери підключать до системи «Безпечне місто».








Фото прес-служби міськради.