Це церкви, музеї, пам’ятники та цікаві природні об’єкти Нікополя, Новомосковська, Павлограда, Петриківки, П’ятихатського і Васильківського районів.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, мета проекту — популяризувати туристичний потенціал області й стимулювати жителів подорожувати рідним краєм. Серед «магнітів» — меморіальний комплекс на могилі кошового отамана Івана Сірка в селі Капулівка поблизу Нікополя, унікальний дерев’яний Свято-Троїцький собор у Новомосковську, Успенська, Миколаївська й Варваринська церкви в Китайгороді, Свято-Миколаївський пустельний чоловічий монастир на Орловщині, орнітологічний заказник «Булахівський лиман», Петриківський музей етнографії, побуту та народно-вжиткового мистецтва. А ще — Томаківський кромлех, історичний музей і палац культури в Жовтих Водах, пам’ятник Жовтоводській битві, затоплений гранітний кар’єр поблизу П’ятихаток і Вільногірський кар’єр, Свято-Покровський храм та Свято-Знаменський жіночий монастир у Рубанівському.

«Нині фахівці проводять панорамну зйомку відібраних об’єктів у режимі 360 градусів — світлини нанесуть на гугл-карту. Також триває робота над створенням туристичної мапи», — зазначають в ОДА.