Причому роблять це як на трасах загального та місцевого значення, так і на територіях громад, зокрема, внутрішньоквартальних ділянок.

Так, тривають роботи на дорозі Просяна — Великомихайлівка. Нині ремонтники підсипають узбіччя. Далі укладатимуть асфальт на наступній ділянці. Як розповіли «Голосу України» в ОДА, загальна протяжність дороги становить приблизно 19 км. З них майже 16 — уже з новеньким асфальтовим покриттям. Залишилося відновити ще одну 4-кілометрову ділянку дороги. Після завершення нанесуть розмітку, встановлять бар’єрну огорожу й знаки. І вже незабаром жителі області зможуть швидко й безперешкодно діставатися з одного населеного пункту до іншого.

А в обласному центрі на житловому масиві Сокіл на бульварі Слави, у районі будинку № 40, біля найжвавіших пішохідних переходів встановлять «лежачих поліцейських». З такою ініціативою звернулися самі місцеві жителі. Люди зібрали підписи, надіслали необхідні документи й отримали зворотний зв’язок.

«Коли жителі свідомо підходять до розв’язання питань, розуміючи, що їм дійсно потрібно, і де це необхідно встановити, то це прискорює роботу. Ми вже встигли обговорити плани, пройшли разом територією й оглянули місця, де потрібні певні зміни. Це правильно, коли ініціатива йде від жителів певного району, будинків, масиву. Адже тільки вони знають, як їм комфортніше, а ми до них дослухаємося», — розповів фахівець із роботи з ОСББ і ЖБК міськради Владислав Макарець.

На бульварі Слави вже демонтували «лежачого поліцейського», який вийшов з ладу. На цьому місці встановлять три нові обмежувачі руху.

За словами голови правління ОСББ «Сокіл 1910» Юлії Черечечі, проблема із забезпеченням безпеки руху пішоходів назріла давно. Зокрема, по обидва боки дороги розташовані школа й дитсадок, а світлофора немає жодного.

«Багато дітей самостійно ходять до школи, і ми боїмося за їхнє життя. Рішення про встановлення обмежувачів ми прийняли досить швидко, і буквально за два дні зібрали понад п’ятсот підписів. «Лежачі поліцейські» — це насамперед безпека наших дітей», — вважає вона.

Місцева жителька Катерина Дмитренко також стурбована питаннями безпеки на дорозі біля будинку: «Проблема досить серйозна, адже велика кількість транспорту, який рухається з житлового масиву Тополя, розганяється й майже ніколи не гальмує перед зупинками. А тут дуже багато людей переходить дорогу: і діти, і особи похилого віку. Перед обмежувачами машини начебто  мають пригальмовувати, тому нам буде безпечніше».

Одночасно у житловому масиві Сокіл-1 капітально ремонтують і внутрішньоквартальні дороги, до яких майже сорок років існування масиву руки не доходили.

«Дороги біля наших будинків капітально не ремонтували ніколи, були в жахливому стані. Більшість будинків тут стоять під кутом, і вода розмиває всі підмурки. Після дощів тут утворювалися глибокі ями й калюжі, які важко було  і обійти, і об’їхати, не кажучи вже про доступ «швидких» або пожежних машин. Ми збирали підписи буквально з кожного будинку. Тепер усе рівненько, люди задоволені», — розповіла голова правління ОСББ «Сокіл-6» Світлана Дьоміна.

Повністю знімають старий шар асфальту й укладають новий, встановлюють нові бордюри, асфальтують двори під самі під’їзди біля десятка будинків масиву.

«Особливо результати подобаються дітям, вони тут вільно катаються на велосипедах і скейтах», — ділиться жителька будинку № 5 по вулиці Світлана Недєліна.

Фото з відкритих джерел.